Hoppa till sidans innehåll

Svenska BMF


Det blev en magisk helg i Frankrike för det svenska laget vid U15-EM. Romeo Makboul vann guld i herrsingel och Filip Swahn tog brons. Tillsammans spelade de två även hem brons i herrdubbel.
 
Sverige har på U15-EM i Frankrike tagit sig fram till två semifinaler i herrsingel genom Romeo Makboul och Filip Swahn och en semifinal i herrdubbel där båda spelar tillsammans. Imorgon söndag spelas semi och finaler.
 
Det blev en 1-3 förlust i kvartsfinalen för de svenska tjejerna mot Frankrike i lag-EM. Frankrike var favoriter och presterade lite för bra att Sverige skulle kunna skrälla. Men en väldigt fin insats av de svenska tjejerna att sluta topp-8.
 
Fram till 31 mars tar vi emot nomineringar och ansökningar till Jan Åhrbergs Ledarstipendium.
 
Tjejerna tog chansen och vann gruppfinalen mot Skottland på lag-EM. Nu väntar en kvartsfinal mot hemmanationen Frankrike. Killarna förlorade sin gruppfinal mot England.
 

Två nya vinster i lag-EM

(2020-02-13 00:25)
Både tjejerna och killarna fortsätter att spela bra och vinna matcher på lag-EM. Tjejerna vinner med 5-0 mot Norge och killarna vinner med 3-2 mot Estland. På torsdagen spelar nu lagen om förstaplatsen i grupperna.
 
Tjejerna överraskade och vann mot seedade Spanien i gruppspelet på Europamästerskapen för lag med 4-1. Tidigare under dagen kom mer planerade vinster mot Polen för tjejerna med 4-1 och för killarna med 5-0 mot Grönland.
 
Från och med 1 januari 2020 gäller nya riktlinjer från Riksidrottsförbundet (RF) för ekonomiskt stöd. Då försvinner Idrottslyftet och ersätts av Projektstöd för barn-och ungdomsidrott.
 
Aura vann den första kvartsfinalmatchen mot Påvelund i Victor Badmintonligan. Tre svenska landslagsspelare – Emma Karlsson, Johanna Magnusson och Jacob Nilsson – låg bakom Auras seger med 4-2.
 
I torsdags säkrade IFK Umeå sin kvartsfinalplats genom seger i sista matchen i Mellanserie B. Idag var det dags för första kvartsfinalmötet mot Trollhättan och då fick Umeå precis den start man hade önskat sig.
 
U15-EM har arrangeras varannat år sedan 2014. I år spelas tävlingen i Liévin, Frankrike, den 14-16 februari. Förbundet har tagit ut åtta spelare som ska representera Sverige.
 
EM för herrlag och damlag spelas den 11-16 februari i Liévin, Frankrike. Sverige deltar i båda turneringarna och uttagna spelare presenteras nedan.
 
Helgen den 8-9 feb är det dags för säsongens fjärde serieomgång. Här följer viktig information om sammandragens genomförande.
 
På onsdag inleds kvartfinalerna i Badmintonligan med Umeå-Trollhättan. Dagen efter möts Aura-Påvelund.
 
Det blev två nya vinnare i singelklasserna i SM. I herrsingel pallade Felix Burestedt för favorittrycket och tog sitt efterlängtade första SM-tecken och i damsingel skrällde 16-åriga Edith Urell och blev den yngsta SM-vinnaren i singel genom tiderna.
 

ANSLAGSTAVLAN   

Resultat km2013   läs här 

 
Resultat  FM2012:läs här  


Postadress:
Gislaveds BMK - Badminton
Wåge Josefsson, Lyckhemsgatan 10
33233 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037110548, 0705681569
E-post: wage.josefsson@telia.com

Se all info