Hoppa till sidans innehåll

historia


Gislaved bmk 1965  -

Gislaved badmintonklubb GBMK startade 1965 och dess första träningshall var Gyllenforsskolan med lågt till tak och endast en bana. Efter något år var det dags att inviga plashallen där klubben höll till fram till 1970 varefter den nybyggda sporthallen togs i bruk. Sedan starten 1965 har regelbunden träning bedrivits samt deltagande i såväl seriespel som sanktionerade nationella tävlingar samt även stått som arrangör för årligen återkommande tävlingar.Klubben har genom årens lopp haft flera fina framgångar och fostrat flera spelare som nått framskjutna placeringar bland Sverigeeliten. Seriespelet har bedrivits allt sedan klubben startade och som högst nått div 2-status i början av 80-talet. I slutet av 70 och början av 80-talet hade klubben en storhetsperiod där framförallt ungdomsspelarna Katarina Hilltorp och Ewa Johansson fanns med i Sverigetoppen av ungdomsspelare.Under 90-talets andra hälft hade klubbens sin kanske största period genom Anna-Karin Josefsson, Emelie Svenningsson och Nicklas Johansson som erövrade många DM-medaljer, framskjutna SM-placeringar och några landslagsuppdrag. Under den inledande delen av 2000-talet var det framförallt Christoffer Tegnhammar som gick i spetsen för flera duktiga ungdomar. Och under decenniets sista år har Stina Runesson och Jessica Sjören varit dominerande med DM-tecken och närhet till den absoluta Sverigeeliten i ungdomklasserna.
Medlemsantalet har genom åren pendlat mellan 50 - 150 medlemmar.

Målet för klubben är att utifrån de resurser som finns ge alla möjlighet att pröva sporten badminton. Alla är lika välkomna till klubbens verksamhet oavsett om man vill bedriva badminton som motion eller man vill satsa på badminton som elitidrott.

 

Wåge Josefsson

ordf.

Uppdaterad: 30 AUG 2011 15:40 Skribent: Wåge Josefsson

Anslagstavlan   

säsongen slutar fr.o.m v17
Coronasäsongen som inte blev någon badmintonsäsong avlutas fr.o.m v17. All inomhusträning upphör därmed. Håll koll på Facebook och Instagram om någon utomhusträning startar. Likaså när vi startar upp nästa säsong som vi innerligt hoppas kommer att sätta Coronan i skuggan.

Viktig information....
Dom som betalt medlemsavgift för denna säsong senior, ungdom 
eller motionsspelare kommer att ha denna tillgoda nästa säsong 21/22.

Årsmöte...................
Tisdagen den 18/5 kl. 19.00 kommer säsongen årsmöte äga rum. Likt förra året kommer mötet att hållas digitalt ( Teams). Önskar du deltaga tag då kontakt med Christoffer Tegnhammar , 070-3434052. Detta senast en vecka innan ( 11/5) så får du info hur du kopplar upp dig.

Ev. motioner skall vara ordf. Wåge Josefsson tillhanda en vecka innan mötet.

Alla välkommna

Postadress:
Gislaveds BMK - Badminton
Wåge Josefsson, Lyckhemsgatan 10
33233 Gislaved

Kontakt:
Tel: 0705681569, 0705681569
E-post: wage.josefsson@telia...

Se all info