historia

Gislaved bmk 1965  -

Gislaved badmintonklubb GBMK startade 1965 och dess första träningshall var Gyllenforsskolan med lågt till tak och endast en bana. Efter något år var det dags att inviga plashallen där klubben höll till fram till 1970 varefter den nybyggda sporthallen togs i bruk. Sedan starten 1965 har regelbunden träning bedrivits samt deltagande i såväl seriespel som sanktionerade nationella tävlingar samt även stått som arrangör för årligen återkommande tävlingar.Klubben har genom årens lopp haft flera fina framgångar och fostrat flera spelare som nått framskjutna placeringar bland Sverigeeliten. Seriespelet har bedrivits allt sedan klubben startade och som högst nått div 2-status i början av 80-talet. I slutet av 70 och början av 80-talet hade klubben en storhetsperiod där framförallt ungdomsspelarna Katarina Hilltorp och Ewa Johansson fanns med i Sverigetoppen av ungdomsspelare.Under 90-talets andra hälft hade klubbens sin kanske största period genom Anna-Karin Josefsson, Emelie Svenningsson och Nicklas Johansson som erövrade många DM-medaljer, framskjutna SM-placeringar och några landslagsuppdrag. Under den inledande delen av 2000-talet var det framförallt Christoffer Tegnhammar som gick i spetsen för flera duktiga ungdomar. Och under decenniets sista år har Stina Runesson och Jessica Sjören varit dominerande med DM-tecken och närhet till den absoluta Sverigeeliten i ungdomklasserna.
Medlemsantalet har genom åren pendlat mellan 50 - 150 medlemmar.

Målet för klubben är att utifrån de resurser som finns ge alla möjlighet att pröva sporten badminton. Alla är lika välkomna till klubbens verksamhet oavsett om man vill bedriva badminton som motion eller man vill satsa på badminton som elitidrott.

Wåge Josefsson

ordf.

Uppdaterad: 30 AUG 2011 15:40 Skribent: Wåge Josefsson

Anslagstavlan   -   kolla detta!

Corona !!!
Delvis förändrade beslut.

Fortfarande håller Coronan ett järngrepp om oss. dock finns det vissa ljusglimtar framförallt då vaccinet som vi får hoppas på.
Folkhälsomyndigheten har ju även dragit ned på vissa restriktioner. Ungdomar födda 2002 eller senare har numer möjlighet att få träna inomhus. Vi kommer således att öppna upp vår träning för grupperna som tidigare tränat på Torsdagar, detta fr. o. m torsdag v07 (18/2) och tills vidare.
Övriga grupper på måndagar och onsdagar är tills vidare fortfarande stängda.
Du som är född 2002 och senare har alltså möjlighet att träna badminton på den ovan angivna tiden. Det är dock av yttersta vikt att stor försiktighet skall gälla. Minsta lilla symptom gör att du inte skall komma, byta om hemma och för övrigt hörsamma ledarnas information.

Vi får all hoppas att detta snart dragit över, Håll Ut !!

Postadress:
Gislaveds BMK - Badminton